У Харкові знову працює міський градусник на одній із будівель на вул. Сумський. Про це повідомили у прес-службі мерії.

"Фахівці КП "Міськсвітло" відновили шкалу стовпчика, замінили сектори підсвічування та регулювання яскравості, а також відремонтували блоки живлення. Тепер символ центральної частини міста працює справно", - йдеться у повідомленні.

Харківському градуснику близько сорока років. Те, що ми бачимо сьогодні в самому центрі міста, - третя версія цього "велетня". Перший варіант було встановлено 1976 року. Прародитель сучасного міського символу був далеко не ідеальним, але харків'яни полюбили його. Ймовірно, за видатні розміри та зручне розташування.

Функціонував він до 1990-х років. Потім із експлуатації градусник вивели, кілька років він не працював. Ця ситуація категорично не влаштовувала харків'ян. Адже за роки його роботи градусник став однією з культових пам'яток міста. Згодом знайшовся спонсор, який допоміг відновити градусник і відреставрувати його. Зверху його прикрасили гербом Харкова, а знизу вписали стрілочний кварцовий годинник. Сам стовпчик градусника світився у темряві доби. Третій варіант градусника доповнили світлодіодними лампами.

Незважаючи на те, що погоду та час сьогодні ми можемо легко подивитися у своїх смартфонах, градусник продовжує радувати харків'ян та дивувати гостей міста. І все також продовжуються призначатися зустрічі "під Градусником".