Харківська облрада не змогла позбавити Григорія Суркіса звання Почесного громадянина Харківської області. Про це повідомила голова фракції "Європейська солідарність" в облраді Галина Куц.

За її словами, потрібен був 61 голос "за". За попередніми даними, "за" позбавлення Суркіса звання проголосували 32 депутати, 11 "проти" і двоє "утрималися". Перед голосуванням було зареєстровано 88 депутатів, але інші просто не натискали кнопки.

Григорій Суркіс - відомий український футбольний функціонер. Раніше він був власником футбольного клубу "Динамо", зараз президент клубу - його брат, Ігор Суркіс. У 2010 році його вже намагалися позбавити звання почесного громадянина Харківської області, але тоді - через футбол. Саме Суркіс був головою Федерації футболу України, яка забрала в харківського "Металіста" 9 очок нібито за "договоряк" із "Карпатами".

У 2019 році Суркіс став нардепом від ОПЗЖ. Ця партія заборонена з 2022 року, тоді ж Григорій Суркіс вийшов із партії. За даними "Української правди", у квітні 2023 року Суркіс був помічений у Ніцці.

Загалом у списку почесних громадян Харківської області - 69 осіб. Наприкінці 2022 року депутатів від ОПЗЖ Ігоря Райніна та Володимира Святаша позбавили звань "почесних громадян Харківської області".