Російські ДРГ заходять у Харківську область на Куп'янсько-Лиманському напрямку стежками тварин, бо ті є найменш заміновані. Про це в ефірі телемарафону розповів речник "Сталевого кордону" Іван Шевцов.

За словами Шевцова, росіяни проводять укріплення, мінування та інженерне облаштування своєї ділянки. Прикордонники помічають нечасті спроби заходів ДРГ групами до 10 військових. Вони намагаються перетнути кордон у період найменшої видимості, коли йде сильний сніг чи дощ, і засоби спостереження працюють погано. ЗСУ вдається їх помічати та, за можливості, знищувати.

ДРГ активно намагаються прориватися на територію України з грудня, у січні голова ХОВА Олег Синєгубов повідомляв, що на півночі Харківської області активізувалися російські диверсанти.

Шевцов підкреслив, що на ділянці, де розміщуються бійці "Сталевого кордону", скупчення військ та техніки ворога не спостерігається. Біля Купʼянська росіяни не полишають намір вийти на той рубіж, який намагаються захопити.

Вже більше року російські війська атакують позиції ЗСУ у Синьківці, яка розташована за 8 км на північний схід від Куп'янська. Українські війська нещодавно відійшли з села Крохмального й зайняли кращі позиції, більш обладнані та захищені, ворог зазнає там значних втрат. Наразі тривають бої за Табаївку - невелике село на південному сході від Куп'янська на адміністративному кордоні з Луганською областю. До війни там проживало близько 50 осіб. Зараз людей у селі немає, їх евакуювали. 

Речник "Сталевого кордону" також розповів, що росіяни активно використовують бронетехніку. За минулу добу їх армія втратила на Лимано-Купʼянському напрямку 57 одиниць бронетехніки, серед яких шість танків і три БМП, які росіяни застосовували в штурмах. Українські бійці для враження ворожої техніки застосовують протитанкові засоби, артилерію та FPV-дрони. Крім того, дронами вдається вражати засоби відеоспостереження, а також легкову техніку.

Раніше Іван Шевцов повідомляв, що РФ на цьому напрямку втрачають до 300 військових щодня.