22-річна харків'янка Анастасія втратила кохану людину і вагітну подругу під час удару росіян по базі відпочинку в Черкаській Лозовій "Іскандерами" 19 травня, пише "Суспільне".

Анастасія - родом із Вінницької області. Переїхала жити на Харківщину ще до повномасштабного вторгнення РФ. Жінка розповіла, що на базу відпочинку в Черкаській Лозовій 19 травня її з коханою людиною запросили друзі - на день народження. Частина гостей роз'їхалася до обстрілу, частина - залишилися.

"Ми просто сиділи, а далі я нічого не чую, не бачу, розплющую очі - і вже нікого немає, усі в крові лежать, а моя нога начебто окремо від мене бовтається... Було два влучання, я чудом лишилась живою, бо всі загинули довкола мене, за п'ять метрів. Лікарю, який прийшов накласти мені джгут на ногу, у друге попадання відірвало руку", - розповіла поранена жінка.

По Черкаській Лозовій росіяни били двічі. Унаслідок обстрілу загинули 7 людей і 28 дістали поранення, зокрема й 8-річна дитина. Серед постраждалих працівники поліції та швидкої допомоги, які прибули після першого удару. 

Серед загиблих 24-річний коханий Анастасії Іван, друг і вагітна подруга, чоловік якої у важкому стані в реанімації.

Зараз Анастасія готується до операції. У дівчини відкритий перелом ноги, рвані рани, всередині немає частини кістки, забої по всьому тілу та контузія.