Чергову зустріч представників усіх міст-побратимів України і Росії планується провести наступного літа в Харкові. У ній візьмуть участь представники більше 100 міст двох країн. Така пропозиція була озвучена на зустрічі харківського міського голови Геннадія Кернеса з делегацією міжнародної асоціації "Поріднені міста" (МАПГ), повідомив сайт міськради.

Виконавчий віце-президент МАПГ Сергій Парамонов подякував Геннадію Кернесу за гостинність та хорошу організацію Днів Московської області на Харківщині (проходять 28-30 листопада - "SQ"). С.Парамонов запропонував Г.Кернесу стати віце-президентом МАПГ. "Ми звертаємося до вас із проханням розглянути нашу пропозицію і дати свою згоду стати віце-президентом від України в нашій структурі", - зазначив С.Парамонов.

Довідка "SQ". Міжнародна асоціація "Поріднені міста" - це об'єднання місцевих і регіональних органів влади, їх асоціацій та спілок, інших юридичних, а також фізичних осіб, створене на принципах добровільності, рівноправності та самоврядування. Вона здійснює свою діяльність на території держав-учасників СНД та інших держав у міру створення на їх території своїх структурних підрозділів, відділень і членських організацій.

Офіційно міста-побратими згуртувалися в єдину організацію, Всесвітню федерацію поріднених міст, у 1963 р. У 1964 р. у СРСР була створена Асоціація зі зв'язків радянських і зарубіжних міст, а в 1991 р. було прийнято рішення про створення міжнародної асоціації "Поріднені міста", яка стала правонаступницею Асоціації. Членство в МАПГ міст колишнього СРСР (окрім країн Прибалтики) відраховується з моменту вступу в колишню радянську асоціацію. Для Харкова це 1964 р.

Зараз МАПГ об'єднує більше 320 міст та регіонів країн СНД. З 1992 р. вона є членом Всесвітньої федерації поріднених міст, співпрацює з Міжнародною спілкою місцевої влади. Останні десять років МАПГ очолює губернатор Московської області Борис Громов.