Територіальні виборчі комісії в Харківській області не отримали вчасно бюлетенів для голосування через дефіцит підприємств, які їх друкують. Про це 25 жовтня заявив журналістам голова Харківської обласної виборчої комісії (ОВК) Олександр Русанов. За його словами, ОВК не отримала вчасно бюлетені від ТОВ "Майдан", якому облвиборчком замовив їх друк. "Через те що 22 жовтня ОВК не отримала бюлетені, як було зазначено в договорі, ми скликали засідання комісії, на яке запросили керівника "Майдану". Він запевнив, що увійде в графік", - зазначив О.Русанов.

Голова ОВК заявив, що причиною затримки стали деякі технічні проблеми. "Комісії були сформовані пізно. Тільки коли був затверджений їх склад, почалися пошуки типографічного підприємства. Коли ми знайшли "Майдан", вони заявили, що роботу виконають", - підкреслив О.Русанов. Він також зазначив, що не знав про те, що ТОВ "Майдан" орендує обладнання для друку бюлетенів у ТОВ "Фоліо". Також О.Русанов підкреслив, що ні з якими іншими підприємствами, крім ТОВ "Майдан", обласна виборча комісія не укладала договорів на друк бюлетенів.

За словами О.Русанова, закон не передбачає проведення жодних тендерів, і всі 34 територіальних комісії в Харківській області замовляли бюлетені хто де міг, тому що раніше всі замовляли на харківській фабриці ім.Фрунзе, але наразі фабрика є банкрутом. "Ви розумієте, що якщо зараз розмістити всі замовлення, наприклад, у "Глобусі" або там, де друкує міськвиборчком, що це взагалі буде? Тому шукали друкарні аж до Києва. Балаклійська друкарня задихалася - сусідній Зміїв не міг замовити у них бюлетені. Процес йшов із затягуванням через відсутність виробничих потужностей", - заявив голова облвиборчкому.

За словами О.Русанова, виборчі бюлетені будуть передані в територіально-виборчі комісії Харківської області до 26 жовтня, комісії Харкова отримають бюлетені до 27 жовтня.

Довідка "SQ". 23 жовтня "Батьківщина" заявила, що в Харкові незаконно друкуються виборчі бюлетені. Партія регіонів назвала ці заяви спробою зірвати вибори до місцевих рад.

Прокуратура Харкова не знайшла підстав для порушення кримінальної справи за заявами про незаконний друк бюлетенів.