Представник ВО "Батьківщина" Микола Селезньов подав до Центральної виборчої комісії скаргу на бездіяльність Харківської обласної виборчої комісії, в якій вказує на порушення виборчого законодавства. Про це повідомив офіційний сайт Харківської облорганізації "Батьківщини".

У скарзі вказується, що "протиправна діяльність Харківської обласної виборчої комісії й особливо її голови Олександра Русанова призвела до незабезпечення своєчасного виготовлення, отримання та передачі бюлетенів, втрати виборчими бюлетенями ознак документів суворої звітності через їх безконтрольне виготовлення та зберігання". До скарги були прикладені акти про виявлення фактів невідповідності кількості виборчих бюлетенів, отриманих облвиборчкому і переданих окремим територіальним виборчим комісіям.

Довідка "SQ". Вибори до місцевих рад заплановані на 31 жовтня.
23 жовтня "Батьківщина" заявила, що в Харкові незаконно друкуються виборчі бюлетені. Партія регіонів назвала ці заяви спробою зірвати вибори до місцевих рад.
Як заявив 25 жовтня прокурор Харкова Євген Попович, прокуратура Харкова не знайшла підстав для порушення кримінальної справи за ч.1 ст. 158 (неправомірне використання бюлетенів) після заяв представників ВО "Батьківщина" про незаконний друк бюлетенів на вибори до Харківської облради в друкарні підприємства "Фоліо Плюс".
За словами голови обласної виборчої комісії Олександра Русанова, договір на виготовлення бюлетенів облвиборчком уклав з ТОВ "Майдан", яке, у свою чергу, орендувало обладнання для друку у ТОВ "Фоліо-Плюс".