Харківська обласна територіальна виборча комісія 26 жовтня на засіданні розглянула скаргу Андрія Бородавки на кандидата на посаду харківського міського голови, кандидата у депутати облради від ВО "Батьківщина" Арсена Авакова. У своїй скарзі А.Бородавка заявив, що блокування А.Аваковим вивезення з території друкарні "Фоліо Плюс" надрукованих виборчих бюлетенів є порушенням його, А.Бородавки, конституційних прав на участь у виборчому процесі як виборця, оскільки такі дії А.Авакова були спрямовані на зрив виборчого процесу та позбавлення його, А.Бородавки, права голосу на виборах. А.Бородавка зажадав від суду винести попередження А.Авакову (у разі винесення двох попереджень суб'єкт виборчого процесу знімається з виборчих перегонів - "SQ").

Облвиборчком під час обговорення скарги постановив визнати дії А.Авакова такими, які порушили права виборця, звернув увагу А.Авакова на неприпустимість в подальшому подібних дій і направив скаргу А.Бородавки до прокуратури для подальшого розгляду. За це рішення проголосували 13 членів комісії, 3 - проти, 1 - утримався.

Довідка "SQ". Місцеві вибори відбудуться в Україні 31 жовтня.

23 жовтня "Батьківщина" заявила, що в Харкові незаконно друкуються виборчі бюлетені. Партія регіонів назвала ці заяви спробою зірвати вибори до місцевих рад. Як заявив 25 жовтня журналістам прокурор Харкова Євген Попович, прокуратура Харкова не знайшла підстав для порушення кримінальної справи за ч.1 ст. 158 (неправомірне використання бюлетенів) після заяв представників ВО "Батьківщина" про незаконний друк бюлетенів на вибори до Харківської облради в друкарні підприємства "Фоліо Плюс".