Харківська облдержадміністрація (ХОДА) і Державна спеціалізована фінансова установа "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву" 18 травня підписали меморандум про співпрацю. Документ підписали голова ХОДА Михайло Добкін та голова правління фонду Леонід Рисухін.

За словами голови правління фонду, саме в Харківській області вперше молоді сім'ї отримали квартири за рахунок кредитування Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву. Він також зазначив, що дуже добре, що Харківська область і місто Харків цього року виділили кошти для кредитування доступного житла. "Це сприяє збільшенню коштів, що виділяються з держбюджету, тому що ми працюємо за принципом стимулювання: кошти з держбюджету розподіляються між територіями пропорційно сумам, які виділяються на місцевому рівні", - повідомив голова правління фонду.

Як зазначив М.Добкін, облдержадміністрація зробить усе можливе, щоб кошти, які заплановані в держбюджеті для кредитування будівництва доступного та молодіжного житла, були повністю освоєні в 2011 р.

Як повідомила "SQ" директор Харківського регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Наталя Алфьорова, цього року місцеві бюджети передбачили виділення коштів на молодіжне кредитування. Харківська міськрада виділила на ці цілі 5 млн.грн., облрада - 1 млн.грн.

Як повідомив голова правління АТ "Житлобуд-1" (Харків) Олександр Харченко, підприємство буде брати участь у програмах будівництва молодіжного та доступного житла. "Ми будемо брати участь на 100%. Левова частка реалізації цієї програми буде виконана "Житлобуд-1". Це реальні цифри і реальні об'єкти", - зазначив О.Харченко.