Шістдесят харківських сімей отримають до кінця цього року квартири за програмою "Доступне житло". Про це 4 серпня повідомив журналістам заступник харківського міського голови, директор Департаменту економіки та комунального майна Харківської міськради Михайло Фатєєв. За його словами, в рамках цієї програми в Харкові зареєстровано близько 70 заявників.

На реалізацію програми, за словами М.Фатєєва, у міському бюджеті передбачено 5 млн.грн., ще 6,5 - 7 млн. грн. має виділити держава, з яких 1,5 млн. грн. уже перераховано на рахунок регіонального Фонду молодіжного житлового кредитування, який є оператором програми "Доступне житло".

"На кожну гривню бюджетних коштів залучається більше 3 гривень коштів громадян, які таким чином беруть участь у будівництві житла. Судячи з обсягу фінансування, ми зможемо цього року задовольнити майже всіх, хто бере участь у цій програмі. Ці квартири - в будинках високого ступеня готовності , які будуть здані в експлуатацію цього року чи на початку наступного року. З досвіду можу сказати, що, коли починається отримання квартир, то кількість охочих брати участь у програмі збільшується", - зазначив заступник міського голови.

Довідка "SQ". У програмі "Доступне житло" мають право брати участь люди, що перебувають на обліку або потребують поліпшення житлових умов. Державна підтримка виділяється з розрахунку не більш ніж 21 кв.м площі на одну людину і додатково 10,5 кв.м на сім'ю. Середньомісячний сукупний прибуток на одного члена сім'ї не повинен перевищувати чотирикратного розміру середньомісячної зарплати в регіоні (в Харкові - 2 тис. 267 грн. на серпень 2011 р.). На поточному рахунку громадянина має бути 70% вартості житла. Харківське управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву укладає з уповноваженим банком договір про будівництво житла та перераховує на рахунок громадянина 30% його вартості.