В школах Харьковской области будет преподаваться курс "Православная культура Слобожанщины"Факультативний курс "Православна культура Слобожанщини" читатимуть в певних школах Харківської області. Рішення про це ухвалили 15 вересня на сесії облради. Курс вводять в межах обласної програми духовно-морального відродження та збереження історичної правди на 2010-2015 рр.

За словами заступника голови облради Вікторії Казакової, спочатку цю дисципліну введуть в декількох школах області як пілотний проект. Вчителів (вони будуть світськими людьми), які будуть читати цей курс, підготують у Харківській академії безперервної освіти. Питання введення в кожній школі курсу православної культури обговорюватимуть з колективами батьків і викладачів. "Ми живемо на споконвіку православній землі і виходимо з цього, ухвалюючи таке рішення. Мова йде про традиції нашої нації", - зазначила В.Казакова.

Як заявив депутат облради Павло Тищенко (фракція Компартії), він побоюється, чи не вийде так, що цілий ряд інших концесій спробує добитися дозволу проводити свої уроки - католицькі, мусульманські. "А ми, комуністи, може бути, свою комуністичну ідеологію захочемо викладати", - відзначив П.Тищенко.

Довідка "SQ". Курс "Православна культура Слобожанщини" планують ввести в школах з 1 жовтня 2010 р. У школах Харківської області вже запроваджено курс "Харковознавство" (8-9 кл.). У ряді шкіл вивчають спецкурси морально-етичної спрямованості за авторськими програмами.