Директор ДП "Харківцукорзбут" Олександр Лагутін звільнений. Як повідомив 15 липня на нараді з питань підготовки цукрових заводів до сезону виробництва заступник директора "Харківцукрозбуту" Сергій Оникій, керівництво підприємства отримало відповідне розпорядження з управління агропромислового комплексу ХОДА.      С. Оникій відзначив, що наказ про звільнення О. Лагутіна ще не підписаний.

"Насправді, викликає сумніви процедура звільнення. Як правило, керівника викликають до Києва, проводять якусь нараду, на якій оголошують про таке рішення. Виходить, що О. Лагутіна поставили перед фактом, тому ми взяли паузу, з'ясовуємо зараз всі моменти в міністерстві і приймемо рішення - чи будемо ми в судовому порядку оскаржувати звільнення", - відзначив С. Оникій.

Звільнення керівника "Харківцукрозбуту" стало несподіванкою і для заступника голови ХОДА з питань АПК Віталія Алексейчука. За його словами, розбиратися в цих питаннях буде голова ХОДА Михайло Добкін. "Зі мною це питання ніхто не погоджував - мене поставили перед фактом. Я зустрічався з М. Добкіним і доповів йому про ситуацію. Я думаю, що губернатор зустрінеться з О. Лагутіним і розбереться в цьому питанні", - підкреслив В. Алексейчук.

Також заступник губернатора зазначив, що причин для звільнення директора "Харківцукрозбуту" немає.