Президент України Віктор Янукович в ході поїздки до Харкова відвідав ВАТ "Хартрон", де ознайомився з роботою НВП "Хартрон-Аркос". Про це повідомив офіційний сайт Харківської облдержадміністрації.

Як повідомив офіційний сайт президента, генеральний конструктор систем управління НВП "Хартрон-Аркос" Юрій Златкін ознайомив В.Януковича з виробничим процесом підприємства і продукцією, яку воно виробляє.

"Хартрон" - це мозковий центр радіокосміческой галузі. Сьогодні я відвідав підприємство з метою зробити цю галузь по-справжньому лідируючою. Я на власні очі побачив такі системи управління, яких у світі всього три. Побачив багатьох видатних людей цієї галузі і зрозумів, що зараз дуже важливо виховувати нове покоління, яке продовжить будівництво супутників, космічних кораблів і ракет. Харків - центр машинобудування держави. І рішення багатьох проблем цього міста буде пов'язано з інноваційним розвитком держави", - зазначив В.Янукович, виступаючи після візиту на "Хартрон" на розширеному засіданні регіонального Комітету з економічних реформ.

Довідка "SQ". НВП "Хартрон-Аркос" розробляє системи управління для ракетних комплексів та космічних апаратів, автоматизовані системи управління та системи діагностики для атомних і теплових електростанцій, універсальні пульти для залізничного транспорту. Ракети-носії з системами керування "Хартрона" вивели на орбіту близько 1 тис. космічних апаратів.