ВАТ "Турбоатом" (Харків) достроково перерахувало до державного бюджету 42,7 млн.грн. дивідендів спеціально до приїзду до Харкова президента України Віктора Януковича. Про це 15 лютого на засіданні Харківського регіонального комітету з економічних реформ заявив генеральний директор "Турбоатому" Віктор Суботін. За його словами, в 2010 р. завод перерахував до державного та місцевого бюджетів 221 млн.грн. податків і зборів, а цього року планує поповнити бюджети країни й області на 260 млн.грн.

Як заявив В.Суботін, "Турбоатом" - успішне підприємство, яке не має боргів із зарплати. "У 2010 р. реалізовано продукції заводу на 1 млрд.грн., а цього року ми плануємо реалізувати продукції на 1 млрд. 800 млн.грн.", - підкреслив В.Суботін. За його словами, чистий прибуток підприємства за минулий рік склав 189 млн.грн., у 2011 р. керівництво заводу планує заробити 230 млн.грн. Також гендиректор "Турбоатома" підкреслив, що питома вага продукції на експорт становить 83% всієї продукції підприємства.

Довідка "SQ". "Турбоатом" спеціалізується з випуску парових турбін для теплових електростанцій, атомних електростанцій і теплоелектроцентралей, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій, газових турбін і парогазових установок для ТЕС. На підприємстві працює 4 тис. 920 осіб.

15 лютого В.Янукович перебував у Харкові з робочою поїздкою.