В. Янукович отменил запрет на приватизацию "Турбоатома" и других стратегических предприятий Президент України Віктор Янукович скасував заборону на приватизацію ВАТ "Турбоатом" (Харків), Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд, Одеського припортового заводу, а також енергогенеруючих компаній "Донбасенерго", "Дніпроенерго", "Західенерго" і "Центренерго". Про це йдеться у відповідному указі (№1118/2010 від 10 грудня), оприлюдненому на сайті президента.

Указом В. Янукович увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) від 22 жовтня "Про ситуацію в сфері приватизації державного майна". Цим рішенням РНБО скасувала своє рішення від 16 травня 2008 р. про заборону приватизації зазначених підприємств, введене в дію указом Віктора Ющенка (президент України в 2005-2010 рр. - "SQ"). РНБО мотивувала скасування такої заборони потребою в забезпеченні економічної безпеки країни, стабілізації державних фінансів та створення умов для економічного зростання.

Крім цього, рада прийняла рішення про відновлення приватизаційних процесів для виконання державного бюджету на 2010 р. в частині надходжень від приватизації держмайна.