Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України". За відповідне рішення проголосували 245 депутатів, передав "УНІАН".

Довідка "SQ". Для забезпечення стабільності бюджетної системи законом передбачено встановити на постійній основі окремі норми, які щорічно регулювалися законом про державний бюджет. Зокрема, визначені складу прибутків загального фонду державного бюджету, перелік захищених видатків бюджету, процедура перерахування дотацій вирівнювання місцевим бюджетам, конкретизовані субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за державними програмами соціального захисту.

Переглянуті джерела прибутків місцевих бюджетів, впорядковані видаткові повноваження місцевих бюджетів. Віднесені у повному обсязі до прибутків місцевих бюджетів, що не враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних відносин, фіксований податок на прибутки від підприємницької діяльності, єдиний податок для суб'єктів малого підприємництва та плата за землю (які зараховуються до бюджетів місцевого самоврядування), надходження адміністративних штрафів, плата за торговий патент на здійснення деяких видів підприємницької діяльності (за винятком плати за придбання торгових патентів пунктами продажу нафтопродуктів (автозаправними станціями, заправними пунктами), які стягуються виконавчими органами відповідних місцевих рад; податок на нерухоме майно (нерухомість), відмінне від земельної ділянки, в складі місцевих податків і зборів.