Кримінальну справу (за ч.2 ст.209 та ч.2 ст.364 Кримінального кодексу) стосовно керівника приватної фірми, яка торгує молочними продуктами, порушено наприкінці червня в Харківській області за матеріалами податкової міліції. Про це 8 липня повідомили "SQ" у ДПА у Харківській області. За даними податкової міліції, 45-річний бізнесмен отримав 7 млн.грн. кредиту в одному з комерційних банків. У лютому 2008 р. всупереч умовам кредитного договору підприємець перерахував з кредитного рахунку свого підприємства іншим фірмам отриманий кредит. На одну фірму перераховувалося близько 1,5 млн.грн. Через дві доби зловмисник повернув перераховані кошти на розрахунковий рахунок свого підприємства, але - відкритий в іншому банку, тим самим позбавивши банк-кредитор можливості контролювати використання кредиту.

Як повідомили в податковій міліції, підприємство також не виконало вимоги кредитного договору щодо повернення кредиту та сплати відсотків, а банк не має можливості відшкодувати заподіяні збитки за рахунок заставного майна. Податківці продовжують розслідування.

Довідка "SQ". За ч.2 ст.209 КК порушуються справи за підозрою в легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, за ч.2 ст.364 КК - за підозрою у зловживанні службовим становищем.