Содержание химических веществ в воздухе из-за пожара на Дергачевском полигоне не достигло опасного уровня - облСЭСЧерез пожежу на Дергачівському полігоні твердих побутових відходів у повітря в незначній кількості потрапили фенол та формальдегід. Як повідомила 8 червня "SQ" заступник головного санітарного лікаря Харківської області Олена Товстолуг, лабораторія СЕС відібрала проби повітря в одному кілометрі від Дергачівського полігону вчора ввечері. "Вітер дув у бік Харкова, наші фахівці провели аналізи і виявили, що вміст формальдегіду та фенолу перевищений у два рази, але це не критично. Огляду на короткочасність перебування цих речовин у повітрі, зараз уже має бути все нормально", - відзначила О.Товстолуг .

За її словами, зараз вітер змінився і дме в напрямку Дергачів, фахівці Дергачівської СЕС відбирають проби повітря в п'яти точках райцентру і сел. Мала Данилівка. "Результатів ми можемо очікувати на вечір", - повідомила заступник головного лікаря. За її словами, харків'янам нічого тривожитися, і в запобіжних заходах, таких як захисні маски, необхідності немає.

Довідка "SQ". 7 червня близько 18.30 в облуправління МНС надійшла інформація про пожежу на Дергачівському полігоні твердих побутових відходів. Вогонь поширився на 400 кв.м. У той же день пожежа була локалізована. Жертв і постраждалих немає.