Кілька співробітників розформованих підрозділів Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтв намагаються через суд повернутися на роботу. Про це повідомив "SQ" начальник Головного управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов.

За його словами, після того як культурний центр "Юність", облцентр народної творчості та художню галерею об'єднали в одну структуру, щоб оптимізувати їхню роботу, новий центр на роботу надійшли люди з розформованих підрозділів, але частина вирішила звільнитися. Д.Кузнєцов відзначив, що під час процедури звільнення у цих працівників не було ніяких заперечень, була дотримана вся фінансова процедура звільнення (їм виплатили належні кошти).

Як зазначив Д.Кузнєцов, співробітники, які звільнилися раніше, не зверталися ні до облуправління культури, ні до обласного центру із заявою про прийом на роботу - вони відразу ініціювали процедуру судового відновлення. "Ніяких заперечень під час звільнення при отриманні коштів не було. Минув час, і, мабуть, той пафос, мовляв, ми підемо і не будемо працювати в новому центрі, закінчився разом з отриманими ресурсами. Із приблизно 50 співробітників реформованих підрозділів до суду звернулися четверо", - зазначив Д.Кузнєцов.

За його словами, зараз сформований обласний центр культури знаходиться на тому етапі, коли фінансовий ресурс вичерпаний і штатний розклад сформований виходячи з наявних можливостей. Ще близько трьох місяців центр буде знаходитися в "фінансовій ямі" і нікого на роботу приймати не зможе. "Новий центр, зазначу, виправдовує очікування. Принаймні, вже сформувалися юридичний і організаційний відділи, які надають реальну методичну підтримаю відділам культури районів", - зазначив Д.Кузнєцов.
 

Довідка "SQ". В управлінні культури і туризму Харківської облдержадміністрації в лютому 2011 р. було прийнято рішення про злиття УКЦ "Юність", Харківського обласного центру народної творчості та обласній художній галереї "Мистецтво Слобожанщини" в КП "Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтв". Директори підлягають реорганізації культурних установ виступали проти такої реорганізації.