Червонозаводський райсуд Харкова 31 травня задовольнив клопотання адвоката Артема Дериглазова, обвинуваченого у вбивстві харківського міліціонера, і переніс розгляд справи у зв'язку з необхідністю лікування підсудного. Про це розповіла "SQ" адвокат підсудного Тетяна Ворошкова.

Слухання перенесене на 24 червня. За словами адвоката, у її підзахисного три хребетні грижі і протрузія хребта. Це підтверджують обстеження А.Дериглазова, які сьогодні були представлені суду. Адвокат зазначила, що її підзахисний під час засідань лежить і через біль у спині не може адекватно сприймати показання і відповідати на запитання. Він потребує лікування.

За словами Т.Ворошкової, суд довго не хотів чути аргументи захисту про необхідність лікування А.Дериглазова. "Суддя погодилася задовольнити клопотання тільки під тиском інших суддів і сторін", - заявила Т.Ворошкова. Вона написала скаргу на суддю до Вищої кваліфікаційної комісії суддів у Києві. Крім цього, батьки А.Дериглазова написали скаргу до прокуратури на дії конвоїрів при доправленні до суду А.Дериглазова. За словами адвоката, під час доправлення його до суду на минуле засідання один з них ударив А.Дериглазова в спину. "Мій підзахисний і сьогодні відмовлявся їхати до суду через біль. А йому сказали: у нас до суду не їдуть тільки мертві, і повезли", - заявила Т.Ворошкова.

Вона зазначила, що батьки А.Дериглазова будуть домагатися, щоб його лікував фахівець однієї з харківських лікарень. Нагадаємо, 25 травня під час засідання суду А.Дериглазову викликали лікаря через біль у спині. Лікар зробив йому укол зі знеболювальним. Під час засідання А.Дериглазов лежав.

Довідка "SQ". Увечері 7 липня 2010 р. інспектори патрульної служби на пр. Людвіга Свободи в Харкові спробували перевірити документи у чоловіка. Він пирснув в обличчя міліціонерам з газового балончика, почав тікати у бік вул.Ахсарова і зробив декілька пострілів в інспектора міліції 1977 р.н. Сергія Євлахова. Співробітник міліції помер на місці події.

А.Дериглазов був затриманий уранці 8 липня у своєму будинку. При затриманні він чинив опір: вистрілив дробом у двох міліціонерів, і ті отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості. Сам А.Дериглазов був тоді поранений у груди.

А.Дериглазова також звинувачують у пограбуваннях чотирьох банків у Харкові в 2008-2010 рр. У результаті його звинувачують у вбивстві співробітника міліції при виконанні службових обов'язків (ст. 348 Кримінального кодексу Україні), в кількох розбійних нападах на банки (ч.3 ст. 187 КК), в опорі співробітникам міліції (ч. 2 ст. 342 КК) і незаконному зберіганні зброї (ч.1 ст.263 КК). А.Дериглазову загрожує довічне ув'язнення.