Захист харківського підприємця Антона Подвезька, якого Дзержинський районний суд учора засудив до шести років позбавлення волі за звинуваченням у шахрайстві, оскаржить цей вирок. Про це 31 січня розповів "SQ" адвокат підприємця Олег Поліщук.

За його словами, захист подасть апеляцію до Апеляційного суду Харківської області, як тільки А.Подвезьку дадуть на руки копію вироку. За словами О.Поліщука, вирок суду грунтується тільки на матеріалах досудового слідства, не були належним чином оцінені показання свідків, а також матеріали, які вказують на невиновність його підзахисного.

Крім того, захист А.Подвезька звернувся до Європейського суду з прав людини в Страсбурзі (Франція). Скарга була направлена ​​після того, як суддя Дзержинського райсуду Тетяна Штих прийняла рішення обрати для А.Подвезька як запобіжний захід утримання під вартою. За словами О.Поліщука, це рішення не можна було оскаржити, а значить, були підстави для звернення до Європейського суду. У заяві зазначено, що справа А.Подвезька розглядається більше 4-х років, порушені терміни її розгляду, крім того, сам А.Подвезько незаконно утримується під вартою.

За словами О.Поліщука, 23 листопада 2011 р. він відправив заяву, 15 грудня Європейський суд з прав людини прийняв справу до розгляду.

Довідка "SQ". У листопаді 2011 р. мати, брат і адвокат А.Подвезька провели прес-конференцію, на якій розповіли, що він уже більше 8 місяців перебуває у СІЗО в рамках розслідування кримінальної справи, порушеної в грудні 2009 р. за фактом спроби шахрайства. Адвокат наполягав на тому, що жодних підстав для утримання А.Подвезька під вартою немає: він не переховувався і сприяв слідству.

Брат Дмитро Подвезько розповів, що проблеми у його брата почалися ще у 2009 р., коли невідомі спалили два автомобілі, що належали родині. Адвокат і сім'я А.Подвезька заявили, що, на їхню думку, за кримінальним переслідуванням А.Подвезька стоять співробітники правоохоронних органів, мета яких - одержати його гроші.