Роботи з енергозабезпечення та організації безперебійного електроживлення на стадіоні "Металіст" ще не завершені. Про це 31 січня під час засідання постійної комісії Харківської міськради з міжнародної співпраці, інвестицій та підготовки і проведення в Харкові Євро-2012 повідомив директор Департаменту з підготовки та проведення Євро-2012 Олександр Нечипоренко.

За його словами, є домовленість, що до квітня всі роботи, які виконує компанія "Енергосервіс", будуть завершені. "Залишається питання фінансування - державного, обласного та міського. Інвестор зі свого боку виконав усі зобов'язання", - зазначив О.Нечипоренко.

Він також розповів, що поки що під час матчів трансляція зі стадіону йде не від генераторів, а від зовнішньої енергомережі. "На вимогу УЄФА картинка повинна йти від працюючого генератора. Причому якщо один генератор виходить з ладу, то тут же повинен підключатися другий. Йдеться про генератори "Caterpillar". Вони вже знаходяться за північною трибуною, зараз проводиться їх монтаж", - підкреслив директор Департаменту з підготовки та проведення Євро-2012 у Харкові.

Довідка "SQ". Роботи з підготовки Харкова до чемпіонату Європи з футболу 2012 р. виконані і профінансовані за рахунок усіх джерел у 2011 р. на 3 млрд. 307,83 млн.грн. Усього за 2008-2011 рр. (на 1 січня 2012 р.) на підготовку до чемпіонату витрачено 6 млрд. 503,65 млн.грн. Це складає 72,3% загального запланованого обсягу фінансування.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Згідно з жеребкуванням, у Харкові 9 червня на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія.