Цього року вісім харківських призовників були притягнуті до кримінальної відповідальності за ухилення від несення служби. Про це 30 листопада розповів журналістам заступник військового комісара Харківської області Юрій Калгушкін.

За його словами, матеріали на цих вісьмох призовників були передані до військової прокуратури. Суд засудив кожного до одного року в'язниці умовно, хоча санкція ст. 335 Кримінального кодексу України (ухилення від військової служби) передбачає до 3 років позбавлення волі. Усього цього року на призовні дільниці без поважних причин не з'явилися 1850 харківських призовників.

"Працівники військкомату разом із міліцією цілий рік проводять роботу з розшуку і доставки таких призовників до військкомату. Стосовно тих, хто ухилявся від служби протягом декількох призовів, настає кримінальна відповідальність", - зазначив Ю.Калгушкін.

Він також повідомив, що цього року за ухилення від служби притягнуто до адміністративної відповідальності 1400 призовників. Кожного з них оштрафували на суми від 85 до 255 грн.

Довідка "SQ". У Харківській області у 2011 р. на строкову військову службу призвано 2 тис. 430 осіб, з яких 868 - з Харкова.