У Харківській області до 2013 р. проведуть інвентаризацію захисних споруд. Як повідомив журналістам начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації Володимир Росоха, відповідне розпорядження дав Кабінет міністрів України.

За словами В.Россохи, велика частина бомбосховищ у регіоні знаходиться на території підприємств. Через зміну форми власності цих підприємств багато захисних споруд стали безхазяйними. "Відповідно до існуючих нормативних документів, захисні споруди потрібні для укриття населення у воєнний час. Раніше всі підприємства були однієї форми власності - державної. Тепер це і приватні, й акціонерні товариства. А бомбосховища, відповідно до закону, можуть перебувати тільки на території підприємств державної власності", - підкреслив В.Россоха.

Він також зазначив, що до кінця цього року в Харківській області з обліку планується зняти близько 400 захисних споруд. Скільки всього необхідно залишити в регіоні бомбосховищ, начальник облуправління з НС не уточнив. "Та кількість захисних споруд, які потрібні були за радянських часів, вже не потрібна. Зараз змінилася військова доктрина, і вже немає тієї кількості підприємств", - підкреслив В.Россоха.