Десять призовників Харківської області були відправлені на проходження альтернативної військової служби. Про це 30 листопада повідомив журналістам заступник військового комісара Харківської області Юрій Калгушкін. За його словами, п'ять призовників були відправлені на проходження альтернативної військової служби у весняний призов, а п'ять - в осінній.

Як зазначив Ю.Калгушкін, на альтернативну службу призиваються ті люди, які через свої релігійні переконання не можуть брати до рук зброю і проходити звичайну військову службу.

За словами заступника військового комісара, серед цих десяти осіб є кришнаїти, адвентисти сьомого дня, баптисти та інші.

Як розповів Ю.Калгушкін, для проходження альтернативної служби молоді люди зобов'язані за два місяці до призову подати заяви до комісії у справах альтернативної служби, які працюють при районних адміністраціях. Протягом двох місяців у комісіях розглядають ці документи, знайомляться з медичними показниками призовників і вирішують, де саме вони будуть проходити службу. За словами Ю.Калгушкіна, зазвичай такі призовники проходять альтернативну службу на комунальних підприємствах, наприклад, в КП "Житлкомсервіс", або в харківському зоопарку. Вони працюють з 9.00 до 18.00, отримують зарплату, у них є відпустка.

Заступник військового комісара підкреслив, що термін цієї служби в 1,5 рази довше терміну звичайної військової служби.