Три фонтани світломузики будуть встановлені в Харкові в 2011 р. Про це 30 листопада повідомив журналістам директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктор Кітанін.

За його словами, один фонтан буде побудований у Жовтневому районі біля ДК ім.Ілліча, другий - на бул. Юр'єва. Також буде відновлений фонтан біля Палацу спорту. "Раніше біля Палацу спорту знаходився перший у Харкові фонтан з світломузикою", - зазначив В.Кітатін.

Довідка "SQ". На сьогодні в Харкові налічується 16 фонтанів: "Дзеркальний струмінь", "Каскад", "Білятеатральні" (4 шт.); у саду ім.Шевченка (2 шт.); у парку ім. М.Горького; на пл.Архітекторов; у парку Перемоги (Московський район); у сквері Руднєва; в Олександрівському сквері (по пр.Фрунзе); на пр.Правди, 5 (2 шт.); у Покровському сквері.

Фонтани обладнані 22 чашами, які технічно оснащені 107 насосами, 2 тис. 330 форсунками, 176 електромагнітними клапанами, 1 тис. 930 лампами підсвічування (RGB). Обслуговування фонтанів виконує СКП "Харківзеленбуд".