КП "Харківміськліфт" планує зайнятися проектуванням і створенням критого надземного пішохідного переходу в Одесі. Про це 30 березня повідомив журналістам директор КП "Харківміськліфт" Анатолій Кандауров. За його словами, одесити вже приїжджали до Харкова для переговорів.

"Вони знають, що ми виконували подібне замовлення для Києва, і запропонували приїхати до них і провести заміри. Найближчим часом наші інженери відправляться до Одеси", - зазначив А.Кандауров.

Він також підкреслив, що подібні роботи "Харківміськліфт" продовжуватиме виконувати і в Києві, де зараз будується міст.

Довідка "SQ". Раніше КП "Харківміськліфт" спроектувало й встановило верхню конструкцію пішохідного моста, побудованого через дорогу на Конча-Заспу в Києві. Естакаду побудували протягом двох з половиною місяців. Нижні конструкції моста розробило і встановило підприємство "Київавтодор".

КСП "Харківміськліфт" створене 1 січня 2007 р. Підприємство обслуговує 6 тис. 833 ліфти, а також внутрішньобудинкові електромережі в 7 тис. 103 будинках. Міні-завод КСП "Харківміськліфт" виготовляє ліфтове обладнання (купе кабіни ліфта, стулки дверей кабіни, викличні апарати, важелі, противаги, тримачі ланцюга), електрообладнання (електрощитові ящики, кришки розподільних коробок), а також контейнери для ТПВ, номерні знаки, стаціонарні туалети, лопати, лавки та інше обладнання. На підприємстві працює дільниця з ремонту ліфтового обладнання (вул. 17-го партз'їзду, 10-А), а також центральна диспетчерська служба, куди надходять заявки від мешканців і служби "1562".

"Харківміськліфт" надає свої послуги восьми містам України, серед яких - Київ, Комсомольськ (Полтавська обл.), Полтава, Суми.