У Харківській обласній клінічній лікарні планується створити відділення для лікування інфаркту. Про це 28 листопада повідомила "SQ" завідуюча відділення серцево-судинної хірургії обллікарні Ірина Людяна. За її словами, зараз хворих, що перенесли інфаркт, лікують у кардіологічному відділенні лікарні. "Відділення оснащене добре і хворі ні в чому не програють від того, що лікуються в кардіовідділенні. Але лікарям зручніше працювати в спеціалізованій структурі, яка повинна мати трохи інший штат", - зазначила І.Людяна.

Вона також зазначила, що зараз цільових інфарктних відділень на обласному рівні немає. "Після інфаркту пацієнтів лікують, наприклад, в Інституті терапії ім.Малої, є інфарктне відділення у деяких лікарнях Харкова. Наша обллікарня досить добре оснащена для того, щоб надавати допомогу хворим кардіологічного профілю. Так що є можливість створити й інфарктне відділення. Я думаю, що потрібно розраховувати приблизно на 30 ліжок. Будувати нічого нового не потрібно, оскільки є можливість використовувати наявні приміщення лікарні", - зазначила завідуюча відділення.

За словами І.Людяної, потрібно враховувати, що люди стали більше страждати на захворювання серцево-судинної системи. "Інфаркт отримують все молодші люди, стало більше і жінок, що перенесли інфаркт. Це проблема, якою потрібно займатися", - зазначила лікар.

Довідка "SQ". У 2010 р. у Харківській обласній клінічній лікарні були виконані роботи з капітального ремонту на 9,47 млн.грн. В операційному блоці була оновлена ​​система електропостачання з використанням сучасних світлодіодних операційних освітлювальних енергозберігаючих пристроїв, дві операційні обладнані автономним резервним електропостачанням, оновлено мережі киснезабезпечення. Операційний блок був укомплектований апаратами штучної вентиляції легенів експертного класу, наркозно-дихальними апаратами високого класу, дефібрилятором, спеціальними медичними меблями на 2,5 млн.грн. Усього протягом 2010 р. на придбання медичного обладнання було виділено 7,2 млн. грн.