Харьковские предприниматели и таксисты снова протестуют против Налогового кодексаАкція протесту проти Податкового кодексу проходить 29 листопада на пл.Свободи в Харкові, біля будинку облдержадміністрації. Як передав кореспондент "SQ", за даними організаторів (Харківська міська організація профспілки підприємців і профспілка таксистів), в мітингу беруть участь близько 300 осіб. Як заявив голова міськорганізації профспілки підприємців Олександр Шармар, у мітингу заявлено участь 1 тис. осіб, проте "деякі провокатори поширювали серед підприємців неправдиву інформацію про перенесення дати і часу мітингу", тому інші учасники акції очікуються до 12.00.

Учасники акції тримають плакати: "Кабмін - у відставку, кодекс - на смітник!", "Азаров, Тигипко - имеют всех гибко", "Антинародним реформам - ні, Податковому кодексу - ні!", "Податковий кодекс - убивця малого бізнесу".

Довідка "SQ". 18 листопада Верховна Рада прийняла Податковий кодекс. З 16 листопада у Києві та інших містах країни відбуваються акції протесту підприємців проти прийняття цього кодексу. Підприємці вимагають від В.Януковича ветувати документ.

23 листопада в Кабміні була створена робоча група з питань врегулювання окремих положень нового Податкового кодексу. За результатами зустрічі депутатів від Партії регіонів з представниками малого і середнього бізнесу, яка відбулася 23 листопада, була досягнута домовленість про те, що введення в дію двох розділів Податкового кодексу перенесено на II квартал 2011 р. Зокрема, це 14-й розділ, в якому йдеться про спрощену систему оподаткування, і 3-й розділ, де йдеться про податок на прибуток і спрощену систему для юридичних осіб.

25 листопада близько 4 тис. харківських підприємців провели на пл.Свободи мітинг протесту проти Податкового кодексу.