Прокуратура Харківської області подала 350 позовів до судів у справі про шахрайське заволодіння 700 га землі в Харківському районі. Про це 28 вересня на сесії Харківської міськради заявив міський голова Геннадій Кернес. Він зазначив, що стосовно фірми "Доро", яка "шахрайським шляхом привласнила 700 гектарів землі", прокуратура порушила кримінальну справу.

За словами мера, робоча комісія по зміні меж Харкова розгляне питання про включення цієї землі в межі Харкова. "Земля залишиться за людьми, які її обробляють", - заявив Г.Кернес.

Довідка "SQ". За інформацією правоохоронців, у провадженні обласного слідчого управління знаходиться кримінальна справа, яка була порушена за фактом шахрайського заволодіння невстановленими особами земельною ділянкою площею близько 700 га на території однієї з селищних рад Харківського району. "Слідством встановлено, що з лютого до квітня 2008 р. невстановлені особи, намагаючись умисно, шляхом обману, заволодіти земельною ділянкою, яка перебувала в оренді одного з приватних підприємств, здійснили численні незаконні оборудки. Всі підприємства, на чию користь пізніше були передані зазначені земельні ділянки, зареєстровані за адресою вул. Сумська, 88", - заявили в міліції.

7-8 липня міліція і прокуратура провели обшук приміщень у будівлі на вул. Сумській, 88. За цією адресою працюють відділення АКБ "Базис", АТ "Інвестор" та низка інших структур, пов'язаних з екс-головою Харківської облдержадміністрації Арсеном Аваковим.

У середині вересня в рамках цієї кримінальної справи міліція затримала трьох осіб, серед яких - голова правління АТ "Інвестор" Андрій Переєденко.