54% працездатних засуджених, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі Харківської області, залучені у виробництво. Про це 28 липня повідомив "SQ" начальник відділу управління Держдепартаменту України з питань виконання покарань у Харківській області Валерій Чаплигін. За його словами, ув'язнені жінки зайняті у швейному виробництві, чоловіки - в деревообробці, зварювальному виробництві, виробництві будівельних матеріалів, штампувальному, а також швейному виробництві. Вироблена продукція збувається в Харківській та інших областях. Кошти від її збуту йдуть до колоній.

Довідка "SQ". У Харківській області працюють дев'ять виправних колоній (у тому числі Курязька - для неповнолітніх), Балаклійський виправний центр, Харківський лікувально-трудовий профілакторій і Харківський слідчий ізолятор.

Зокрема, в Темнівської колони відбувають покарання близько 1,4 тис. засуджених. У виробничих корпусах колонії три цехи (роботи з металообробки), в яких близько 500 одиниць устаткування. У виробничому процесі беруть участь 396 засуджених. Підприємство колонії виробляє також відра, лопати, цвяхи, рукавиці, шлакоблоки, спіралі "Егоза", дитячі майданчики і велосипеди. Олексіївська виправна колонія виробляє автопричепи для легкових автомобілів різних модифікацій. У колонії налагоджено повний виробничий цикл виготовлення причепів. Виробляються також меблі, шлакоблоки, вироби з металу і господарський інвентар, двері та вікна.