Урочисте відкриття руху поїздів відбудеться 1 травня на Харківській дитячій залізниці "Мала Південна" (початок - об 11.00). Захід буде присвячений 20-річчю незалежності України. Про це повідомили "SQ" у прес-службі Статутного територіально-галузевого об'єднання "Південна залізниця" (ПЗ).

За даними прес-служби, крім поїздки на поїзді, яким керують вихованці "Малій Південній", гості свята зможуть взяти участь у вікторинах і конкурсах, відвідати Музей історії дитячої дороги, подивитися концертні програми творчих колективів Палацу культури "Залізничник" та міста Харкова, ознайомитися з спеціально обладнаним на дитячому ігровому майданчику куточком з техніки безпеки пасажирів на залізничному транспорті.

Як повідомили на Південній залізниці, у цей день також пройде огляд-конкурс народної творчості дітей-залізничників "З Богом у серці", присвячений 65-річчю з дня народження Героя України Георгія Кірпи. Закінчиться свято о 21:00 святковим феєрверком.

Довідка "SQ". Харківська дитяча залізниця "Мала південна" - одна з найстаріших дитячих залізниць України. Відкрита 8 листопада 1940 р. За роки існування через її навчальні класи та полігони пройшли 80 тис. вихованців. Сьогодні на "Малої південної" азам залізничної професії навчається майже 1,5 тис. дітей із 70 шкіл Харкова та області. "Мала південна" сім разів поспіль ставала переможцем всеукраїнського конкурсу на кращу дитячу залізницю.

Рух поїздів на "Малій південній" зазвичай відкривається в травні і триває до кінця жовтня. Загальна протяжність шляхів - 3,6 км. Діють дві станції - "Парк" і "Лісопарк", а також зупиночна платформа "Меморіал".