КП "Харківпарксервіс" найближчим часом відкриє ще п'ять парковок. Про це 28 березня повідомив журналістам директор підприємства Дмитро Мандриков. За його словами, рішення про створення нових парковок буде виноситися на найближчу сесію міськради. "Якщо депутати підтримають цю ініціативу, то в Харкові з'явиться ще 500 додаткових паркувальних місць", - зазначив Д.Мандриков. Зокрема, планується, що нові парковки відкриють на пр. Леніна, пр. Людвіга Свободи, пр. Перемоги, вул. Танкопія та вул. Шатилова дача.

Також Д.Мандриков повідомив, що підприємство розглядає проект будівництва першого в місті багаторівневого паркінгу. "Друге за величиною місто України повинне мати хоча б одну багаторівневу парковку. Але справа просувається не дуже швидко, оскільки необхідно вирішити земельні питання, отримати різні узгодження. Думаю, за підсумками першого півріччя ми зможемо з упевненістю сказати, що такий проект з'явиться", - підкреслив він.

На сьогодні КП "Харківпарксервіс" обслуговує 72 парковки.

Довідка "SQ". 23 грудня 2011 р. сесія Харківської міськради прийняла правила паркування транспортних засобів у місті Харкові. Тоді ж затвердили єдиного оператора - комунальне підприємство "Харківпарксервіс".

18 січня 2012 р. виконком Харківської міськради затвердив нові тарифи за користування муніципальними парковками. За словами заступника міського голови - директора Департаменту економіки та комунального майна Харківської міськради Михайла Фатєєва, 2 грн. на годину вночі і 5 грн. на годину вдень - це не фіксовані, а гранично допустимі тарифи.