Кримінальна справа стосовно двох куп'янських міліціонерів, які в грудні 2011 р. побили відвідувачів кафе, направлена до суду. Про це 28 березня розповів журналістам начальник слідчого відділу прокуратури Харківської області Артем Степанов.

Інцидент стався 6 грудня минулого року в одному з кафе Куп'янська. Міліціонери відзначали День збройних сил України. Двоє співробітників Куп'янського міського відділу міліції (працівник відділу з боротьби з нелегальним обігом наркотиків та інспектор патрульної служби) почали безпричинно ображати відвідувачів. Троє відвідувачів, двоє чоловіків і жінка, пішли з кафе, аби уникнути конфлікту, однак міліціонери погналися за ними, наздогнали на відстані приблизно 150 м від кафе і почали бити. За словами А.Степанова, вони били потерпілих протягом 15 хвилин і заспокоїлися тільки тоді, коли двоє людей втратили свідомість.

Слідство у справі закінчене, 2 березня справу направлено до Апеляційного суду Харківської області для визначення підсудності. Підозрювані затримані. Їх звинувачують за ч. 4 ст. ст. 296 (хуліганство) КК України та ч. 1 ст. 122 (умисне нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості). Їм загрожує до семи років позбавлення волі.