Українсько-ізраїльський академічний центр науки і культури 28 лютого відкрився в Харківському національному університеті ім. В.Каразіна (ХНУ). Центр почав працювати при факультеті міжнародних економічних відносин і туризму. "Ми сподіваємося, що розвиток зв'язків з Ізраїлем, ті можливості, які надає розширення рамок співпраці, зокрема в галузі туристичного бізнесу, будуть цікаві для наших студентів. Ми розраховуємо, що в центрі будуть розвиватися різні дослідницькі та освітні програми", - зазначив під час відкриття центру проректор з навчально-методичної роботи ХНУ Юрій Холін.

Як повідомила журналістам директор центру Ольга Більовська, в ньому будуть проходити лекції про Ізраїль, його культуру, історію, студенти зможуть дізнатися про те, чим багата ця країна. Також вони будуть вивчати іврит. У центрі будуть проходити зустрічі з носіями мови, перегляди ізраїльських фільмів.

За словами О.Більовської, зараз проводяться бесіди зі студентами, анкетування про те, що цікаво студентам, а потім на основі цього будуть формуватися лекції. Зараз у центрі можуть займатися студенти всіх факультетів ХНУ. Вже набралася група близько 30 осіб. Пізніше центр зможе прийняти і інших охочих.