Депутат Харківської облради (фракція партії "Фронт змін") Олександр Давтян розкритикував проект обласної влади під назвою "Село майбутнього". Як заявив 28 лютого в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" Олександр Давтян, проект йому "не подобається".

"Влада хоче створити "село майбутнього" або Нью-Васюки - називайте, як хочете. Але навіщо вона потрібна? Для якої мети? Там поселять пару тисяч людей, які захочуть народити дітей. Навіть якщо тисяча дітей народиться, то потрібно 7-8 дитсадків і велику школу побудувати. Потрібна буде лікарня, магазин, клуб, теплопункт і так далі. Хто там буде працювати? Що ми будуємо? Другий Харків? Місто-супутник? Нерозумно", - зазначив депутат.

За словами О.Давтяна, будівництво котеджного селища неминуче торкнеться земельні питання. "А чи врегульована питання землі? Як віддати цю землю під будівництво, якщо земля поки що пайова, і чи захоче віддавати її бабуся? Мені це не подобається. Не з трибуни, але я висловив це людині, яка цю програму писав. Мені було сказано , що мої зауваження будуть враховані", - повідомив О.Давтян.

Довідка "SQ". Як повідомив 16 листопада журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, у стратегію соціально-економічного розвитку Харківської області до 2020 р. включений проект будівництва "Села майбутнього". За його словами, будівництво села займе близько двох років, вартість проекту - близько 150 млн. дол.

За словами Ю.Сапронова, планується, що цей проект отримає ранг національного, а також влада буде "просити президента України Віктора Януковича взяти проект під свій патронат". Як зазначив заступник губернатора, для будівництва села буде вибрано майданчик у Первомайському або Ізюмському районі. Буде побудоване котеджне селище (100 - 130 котеджів з первісної зайнятістю 2 тис. осіб.). Біля кожного котеджу буде невелика ферма - для свинарства, вівчарства або розведення корів. "Це великий красивий проект. В одному з районів Росії він реалізований. Ми туди поїдемо найближчим часом і поспілкуємося з керівництвом котеджного селища", - заявив Ю.Сапронов.