28 лютого - останній день, коли абітурієнти зможуть подати документи для проходження зовнішнього незалежного оцінювання в 2011 р. Про це повідомив офіційний сайт Українського центру оцінювання якості освіти.

За інформацією центру, у разі, якщо абітурієнт не зміг подати документи з поважних причин, це можна буде зробити до 20 березня. Також у цей період можна буде внести зміни до реєстраційних документів.

Довідка "SQ". Зовнішнє незалежне оцінювання в 2011 р. пройде в Україні з 2 до 24 червня. Абітурієнти будуть мати можливість здати тести з 12 предметів (з української мови та літератури, математики, історії України, фізики, хімії, географії, біології, англійської, німецької, французької, іспанської та російської мов).

Тести з української мови та літератури пройдуть 2 і 3 червня, з іноземних мов (англійська, німецька, французька, іспанська) - 6 червня, з математики - 8 червня, з російської мови - 10 червня, з біології - 14 червня, з історії України - 16 червня, з фізики - 20 червня, з географії - 22 червня, з хімії - 24 червня. Кожен абітурієнт може записатися на 5 тестувань. Пробне тестування пройде з 2 до 9 квітня, воно платне (по 84 грн. за кожен предмет).

У 2011 р. з Харкова та Харківської області очікується близько 10 тис. 230 абітурієнтів.

У 2010 р. до вищих навчальних закладів Харкова вступили 46 тис. 403 абітурієнти (включаючи абітурієнтів Харківської та інших областей України).