Харьковчане могут приложиться к святыне - плащанице Пресвятой БогородицыДо Харкова прибула одна з найбільших християнських святинь - плащаниця Пресвятої Богородиці. До України з Єрусалиму її привезли на прохання Блаженнішого митрополита Володимира.

Це унікальна подія не тільки для нашої країни, але і для всього православного світу, адже плащаниця Пресвятої Богородиці вперше залишила свій храм. Традиційно вона зберігається у дворі Гефсиманської обителі (так званої Малої Гефсиманії), розташованої навпроти входу до Храму Гроба Господнього. В самому Єрусалимі плащаницю виносять на загальний огляд лише раз на рік - у Страсну п'ятницю. Священнослужителі стверджують, що неможливо перелічити тих чудес і зцілень від, здавалося б, невиліковних недуг, які сталися після молитов перед цією святинею. Головна умова - щира віра.

Хресна хода святині Україною стала можливою завдяки спільним зусиллям Міжнародного благодійного фонду Олександра Фельдмана, з благословення православного патріарха Єрусалимського Теофіла III і за діяльної участі Української православної церкви. Блаженніший митрополит Київський і всієї України Володимир подякував Олександру Фельдману за допомогу в організації щасливої для всіх вірян події - прибуття до України з Єрусалиму плащаниці Пресвятої Богородиці. Також архіпастир зазначив, що міжконфесійні відносини в Україні носять характер мирного співіснування, що служить на благо українській державі та її народу.

На Харківщині велика святиня пробуде до неділі (27 вересня - у Свято-Благовіщенському кафедральному соборі; вранці 28 вересня - в Свято-Озерянському храмі на Холодній горі, а з 16.00 - у Свято-Софіївському храмі на Залютіному, 29 вересня біля плащаниці можна помолитися в Свято-Вознесенському соборі Ізюмської єпархії), а потім святиня вирушить хресною ходою іншими містами України. За словами народного депутата Олександра Фельдмана, мета акції - не на словах, а на ділі об'єднати Схід і Захід нашої країни на основі духовних принципів.