Угода про взаєморозуміння між Об'єднанням профспілок Харківської області (ОПХО) та міською владою буде підписана у травні на одному із засідань виконкому міськради. Про це 27 квітня повідомив журналістам голова ОПХО Сергій Тесленко. За його словами, угода буде підписана терміном на три роки.

"На рівні області у нас уже є такий соціальний діалог. Наприкінці березня ми підписали подібну угоду з обласною владою та Об'єднанням організацій роботодавців Харківської області. Зараз проект угоди з міською владою перебуває в міськвиконкомі, де його вивчають фахівці і чиновники. Думаю, після травневих свят документ буде підписаний", - зазначив С.Тесленко.

За його словами, в проект майбутньої угоди ОПХО внесло норму про те, що здорожчання проїзду і комунальних послуг має узгоджуватися з профспілками. "Ця норма колись діяла, але потім її вилучили. Але ж саме вона свідчила про прозорість відносин сторін", - додав С.Тесленко.

Довідка "SQ". 28 березня була підписана угода про взаєморозуміння на 2011-2012 рр. між Харківською облдержадміністрацією (ХОДА), спільним представницьким органом сторони роботодавців та профспілковими об'єднаннями області.

Як зазначив С.Тесленко, в угоді на 2011 р. передбачене підвищення зарплати на 19,7% порівняно 2010 р. Затверджено також перелік продуктів, торгові надбавки на які будуть контролюватися органами влади. Очікується також, що буде вирішуватися проблема заборгованості із зарплати.