Об'єднання профспілок Харківської області 28 квітня проведе мітинг "Ні зниженню життєвого рівня громадян України!" на пл. Конституції в Харкові. Мітинг буде приурочений до Дня міжнародної солідарності трудящих (відзначається 1 травня - "SQ"). Планується, що в мітингу візьмуть участь 5 тис. осіб. Про це 27 квітня повідомив журналістам голова об'єднання профспілок Сергій Тесленко.

За його словами, в мітингу візьмуть участь представники профспілок Харківської області і Соціалістичної партії України. Мітинг пройде 28 квітня, а не 1 травня, тому що 1 травня, у неділю, - поминальний день.

За словами С.Тесленка, учасники мітингу висунуть свої вимоги до президента України, Верховної Ради, Кабінету міністрів України. Зокрема, профспілки вимагатимуть виконання передвиборних обіцянок і втілення в життя програми "Україна для людей". Окрім того, мітингувальники будуть вимагати до кінця 2011 р. ліквідувати борги із зарплат, встановити такий прожитковий мінімум у країні, на який реально можна прожити, стабілізувати ціни на продукти харчування, енергоносії, житлово-комунальні послуги, не допустити пенсійної реформи і не приймати без узгодження з профспілками Житловий і Трудової кодекси.

Від місцевих органів влади в Харкові мітингують будуть вимагати вжити заходів щодо збереження промислових підприємств міста, ліквідувати борги із зарплати і розвивати міський електротранспорт. За словами С.Тесленка, борги із зарплати в Харківській області на сьогодні складають 150 млн. грн.

Початок акції - о 15.30.