Правоохоронці 15 квітня в одному з гаражних кооперативів міста затримали 28-річного харків'янина, у гаражі у якого знаходилася марихуана і більше 500 капсул трамадолу. Про це повідомив сайт Головного управління МВС України в Харківській області з посиланням на начальника кримінальної міліції Володимира Ковригіна.

За словами В.Ковригіна, при огляді гаража був виявлений таємний лаз, що вів у підвальне приміщення площею близько 40 кв. м, де була розташована підпільна лабораторія з виробництва наркотичних засобів. Окрім того, гараж був обладнаний системою відеоспостереження - встановлено 4 камери і система нічного бачення.

В.Ковригін повідомив, що в лабораторії правоохоронці виявили спеціальні хімікати для виробництва та вирощування конопель, подальшого їх сушіння, розфасовки, спеціальні рідини й добавки, а також систему вентиляції, яка стабілізувала і підтримувала температуру, необхідну для вирощування та виробництва наркотичних засобів. "У підвалі затриманий вирощував, висушував і фасував наркотичні речовини, щоб потім їх реалізовувати. У нього була мережа реалізації через посередників", - підкреслив В.Ковригін.

За його словами, зараз затриманий арештований, свою провину повністю визнає. Працівниками міліції порушено кримінальну справу за ст.313 Кримінального кодексу (викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням).