Виконавчий комітет Харківської міськради 26 жовтня на засіданні вніс зміни до деяких міських маршрутів автобусів.

Як зазначив директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Сергій Дульфан, зміна деяких маршрутів пов'язана з безпекою руху громадського транспорту і комфорту пасажирів.

Так, зупинка автобусних маршрутів № 115 і 304е переноситься з пров. Костюринського на Пролетарську площу (біля Університетської гірки). "В провулку недостатня ширина проїзної частини, через що виникають передумови ДТП. Тепер кінцева зупинка для автобусів цих маршрутів перенесена в район Пролетарській площі, де проїжджа частина розширена у вигляді відкритої "кишені", - зазначив С.Дульфан.

Також, за його словами, змінилася схема руху автобусів № 77е і 278е. Кінцеву зупинку автобусів № 77е (вул. Ахсарова - вул. Енгельса) повернули на пл. Свободи (ст.м. "Держпром"). А у автобусів № 278 змінилася схема руху в районі Центрального ринку, і тепер вони рухаються за маршрутом через вул. Піскуновську та вул. Енгельса.

Крім того, за словами С.Дульфана, дано згоду на зміну рухомого складу на автобусних маршрутах № 40е і 221е. Якщо раніше автобуси цих маршрутів вміщували 30-35 осіб, то тепер будуть вміщати не менше 70.

Довідка "SQ". На 25 жовтня в мережі міських автобусних маршрутів загального користування передбачена робота 149 автобусних маршрутів з 930 одиницями рухомого складу.