Начальник Харьковского метрополитена С. Мусеев погиб в автокатастрофе Начальнік КП "Харківський метрополітен" Сергій Мусєєв 25 серпня загинув у автокатастрофі. Про це 26 серпня повідомили "SQ" у метрополітені. За інформацією метрополітену, ДТП сталося пізно ввечері на автотрасі Харків-Херсон.

Як повідомило "SQ" інформоване джерело, аварія сталася на території Херсонської області. У результаті лобового зіткнення двох машин загинув також заступник начальника КП "Міськелектротранс" Євген Лі, що їхав в одному автомобілі з С.Мусєєвим.

Як повідомили "SQ" у черговій частині управління ДАІ Херсонської області, С.Мусєєв та Є.Лі їхали в автомобілі "Mercedes" у напрямі Джанкоя. Близько 22.00 на 502-му км автодороги Харків-Сімферополь, в Генічеському районі, С.Мусєєв, який перебував за кермом машини, виконуючи обгін на високій швидкості, не впорався з керуванням і виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з автомобілем "Hyundai Tucson" . У ДАІ підтвердили, що обидва пасажири "Mercedes" загинули. Водій і два пасажири, що їхали в "Hyundai", отримали тілесні ушкодження. Серед травмованих - семирічна дитина. За інформацією сайту МНС України, водій "Hyundai Tucson" (мешканець Луганської області 1971 р.н.) отримав забиття, пасажирка, жінка 1975 р.н., з політравмами знаходиться в реанімації, а дівчинка 2003 р.н. з переломом правого коліна - в травматології.

Похорон С.Мусєєва відбудуться завтра, 27 серпня. Панахида і прощання із загиблим відбудуться у ДК міліції (вул. Раднаркомівська, 13).

На станціях харківського метро розміщені фотографії С.Мусєєва і повідомлення про його загибель. Виконком Харківської міськради і Харківська облдержадміністрація  висловилиспівчуття сім'ї та близьким С.Мусєєва.

(Фото - з

сайту

Департаменту ДАІ МВС України.)

Довідка "SQ". Мусєєв Сергій Зінятовіч народився 21 липня 1960 р.
Освіта вища. Закінчив Донецький державний університет за спеціальністю "Організація керівництва промисловим виробництвом".
Працював на керівних посадах у кількох приватних підприємствах, у тому числі в АТ "Концерн "АВЕК і Ко".
З початку 2006 р. працював у Харківському метрополітені, у квітні 2006 р. був призначений начальником Харківського метрополітену.
14 січня 2008 р. був усунений з посади начальника метрополітену. В.о. начальника метрополітену був призначений Геннадій Броншпак.
8 серпня 2008 р. Верховний Суд України поновив Сергія Мусєєва на посаді начальника ДП "Харківський метрополітен", і 17 листопада він знову вступив на посаду.

Є. Лі було 43 роки. Він працював заступником начальника "Міськелектротрансу" з осені 2009 р.