Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін буде рекомендувати міській владі Харкова призначити директором КП "Харківський метрополітен" нинішнього в.о. директора Михайла Карамшука. Про це 12 жовтня він повідомив "SQ".

За словами губернатора, "це питання ще не розглядалося, але, на мою думку, М.Карамшук зі своїми обов'язками справляється. Крім того, його знає і добре сприймає колектив. Тому я буду рекомендувати призначити М.Карамшука на посаду начальника метро".

Довідка "SQ". Карамшук Михайло Федорович народився 15 жовтня 1953 р. У 1975 р. закінчив Харківський інститут інженерів залізничного транспорту ім.С.Кірова за спеціальністю "Експлуатація залізниць". У Харківському метрополітені працював провідним інженером відділу технологічної підготовки виробництва, начальником служби руху. Почесний залізничник. Заслужений працівник транспорту України.

М.Карамшук був призначений в.о. начальника метро на час відпустки начальника Сергія Мусєєва. 25 серпня С.Мусєєв загинув в автокатастрофі.

Харківський метрополітен займає друге місце в Україні за протяжністю (35,59 км), а також за кількістю перевезених пасажирів (у середньому близько 800 тис. на добу). У харківському метро - 28 станцій, рухомий склад - 321 вагон. За 2008 р. метрополітен перевіз 280 млн. пасажирів.