Колонии Харьковской области приступили к выполнению заказа Харьковского горсовета

Колонії Харківської області приступили до виконання замовлення Харківської міськради обсягом приблизно в 3 млн.грн. Про це 26 липня повідомив журналістам начальник управління Держдепартаменту з питань виконання покарань у Харківській області Анатолій Сліпченко. За його словами, низка колоній вироблять паркові лавки та ліхтарні стовпи для вуличного освітлення.

Як зазначив А. Сліпченко, обсяг виробництва колоній за перше півріччя склав близько 40 млн.грн. Колонії області володіють могутнім виробничим потенціалом, який дозволить виконати більш об'ємні замовлення. У низці областей України розробляються проекти включення виробничих потужностей колоній до регіональних програм. Така програма буде розроблена і в Харківській області.

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома, великі виробничі площі розташовані на території Темнівської колонії № 100 (сел.Васіщево, Харківський р-н). Ці корпуси були побудовані харківським тракторним заводом, який розміщував там свої замовлення на виробництво комплектуючих для тракторів. Зараз колонія орендує корпуси у заводу, хоча завод уже став приватним підприємством. "Ми повинні розібратися в ситуації. Якщо корпуси були приватизовані, то це одна ситуація, а якщо не приватизовані і підлягають передачі колонії, то будемо ставити питання про передачу", - зазначив В. Хома.

   

Довідка "SQ". У Темнівській колонії міститься 1 тис. 13 тис.осіб за планованого наповнення колонії в 950 осіб. У виробничих корпусах колонії три цехи (роботи з металообробки), в яких близько 500 одиниць устаткування. За 6 міс. ц.р. в колонії виробили продукції на 5,3 млн.грн., що становить 114% виробничого завдання. У виробничому процесі беруть участь 396 засуджених.