Каналізаційний колектор Темнівській виправній колонії № 100 (сел.Васищеве, Харківський р-н) передали у власність місцевої громади і почали відновлювати (частина металевих труб колектора раніше була вкрадена). Про це повідомив "SQ" заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома. За його словами, триває розробка проекту відновлення каналізаційної мережі та частково йде її поетапне відновлення.

За словами віце-губернатора, розглядався варіант будівництва окремих очисних споруд у селищі, але фахівці від нього відмовилися. Зараз, відновлюючи колектор, ведуть укладання різних труб - і пластикових, і металевих.

Довідка "SQ". Труби колектора закладені в грунті на глибині 1,5 м. Під час розкрадання труб працювало два екскаватори, крани і вантажівки. Труби були прокладені у дві нитки, так що їх розгорнута довжина складає 13 км. За оцінками експертів, вартість цих труб складає близько 8 млн.грн. Каналізаційні стоки скидаються в лісі, в тому місці, де демонтаж труб був зупинений. За даним фактом було порушено кримінальну справу і затримано 5 осіб.

Як заявив у серпні 2010 р. В.Хома, на відновлення колектора буде потрібно близько 4 млн.грн. До передачі колектора у власність місцевої громади він перебував на балансі Темнівській виправній колонії.