158 безробітних громадян, які перебувають на обліку в Харківському міському центрі зайнятості, направили на прибирання снігу. Про це 26 січня повідомили "SQ" у прес-службі центру зайнятості. Чоловіки згрібають сніг лопатами, а потім зсипають його у вантажівки, жінки підмітають засніжені тротуари.

Як відзначили в прес-службі, безробітні розчищають території, прилеглі до Інституту патології хребта та суглобів та Інституту ім.Ситенка медрадіології ім.Григор'єва, благодійного фонду "Відродження Харківщини", КП "Терцентр соціального обслуговування Фрунзенського району", КП "Харківський міський центр дозвілля молоді", Харківської обласної благодійної установи "Будинок молоді та дітей УМСА". З цими установами центр зайнятості уклав договори на організацію оплачуваних громадських робіт. Коло об'єктів буде розширюватися. Вже підписані договори з КП "Ритуал" і КП "ЦПКО ім. Горького".

Довідка "SQ". Тривалість робочого дня безробітних, зайнятих на оплачуваних громадських роботах з прибирання снігу, встановлюється відповідно до законодавства про працю. Оплата праці здійснюється за фактично виконану роботу з розрахунку мінімальної зарплати в 1 тис. 73 грн. На безробітних, зайнятих на оплачуваних громадських роботах з прибирання снігу, поширюються державні соціальні гарантії, передбачені законодавством про працю, про зайнятість населення та про загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Період участі в оплачуваних громадських роботах зараховується до страхового стажу. За безробітними у період участі в оплачуваних громадських роботах зберігається виплата допомоги з безробіття.