В Харькове издали информационную справку о лекарственных препаратах

У Харкові вперше видана інформаційна довідка про лікарські препарати. Про це повідомив "SQ" перший заступник директора із зовнішньоекономічної діяльності ТОВ "Дослідний завод "ДНЦЛЗ", депутат Харківської міськради Єгор Доровськой. За його словами, ця довідка необхідна для харків'ян, щоб їм було простіше орієнтуватися в розмаїтті лікарських засобів.

 

Є.Доровськой зазначив, що в інформаційній довідці в алфавітному порядку представлені імпортні лікарські препарати, їх форма випуску. Навпроти кожного імпортного препарату зазначений аналог препарату вітчизняного виробництва, а також інформація про застосування ліків. "На появу такої довідки вплинули численні прохання харків'ян. Ми працювали над нею кілька місяців, збираючи матеріали з різних джерел, зводячи їх в єдину інформаційну базу", - підкреслив Є.Доровськой.

За його словами, "високотехнологічні умови виробництва та існуюча система контролю якості підприємств, а також професійна робота кваліфікованих фахівців дозволяють виробляти лікарські препарати, що відповідають усім необхідним вимогам". "Наші ліки, як і закордонні аналоги, виробляються з одних і тих же компонентів і проходять контроль якості на всіх етапах їх виробництва та реалізації", - додав заступник директора дослідного заводу "ДНЦЛЗ". За його словами, виробництво і система контролю якості підприємства відповідає вимогам GMP (європейські вимоги виробництва лікарських засобів).

Найближчим часом довідку можна буде знайти в аптеках міста та поштових скриньках городян, а також на сайті ФК "Здоров'я" http://zt.com.ua