Перше за останні 20 років виїзне засідання Національної академії медичних наук України (НАМНУ) пройшло в Харкові. Про це 25 листопада повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

"Ми почали із впровадження демократичних принципів в організації роботи академії. Харків - потужний науковий центр, у якому, зокрема, дев'ять інститутів медакадемії. І ми вирішили в майбутньому створити в Харкові Північно-східне відділення академії меднаук", - зазначив президент НАМНУ Андрій Сердюк.

За його словами, відділення дасть можливість скоординувати роботу Харківського національного медичного університету та Національного фармакологічного університет в одному руслі. "У Харкові також багато інститутів Національної академії наук, з якими будуть співпрацювати медичні інститути", - зазначив А.Сердюк.

Він також повідомив, що впроваджені демократичні вибори керівників інститутів. За два минулі дні були заслухані доповіді п'яти директорів інститутів - Інституту загальної та невідкладної хірургії, Інституту терапії ім.Л.Малої, Інституту ендокринної патології, Інституту патології хребта та суглобів, а також Інституту охорони здоров'я дітей та підлітків. Сьогодні в двох інститутах трудові колективи провели вибори керівників. Зокрема, в Інституті патології хребта керівником обрали Миколу Коржа, в Інституті охорони здоров'я дітей та підлітків - Миколу Коренєва. Найближчим часом пройдуть вибори і в інших інститутах. Потім директорів затвердять на наукових радах академії. Як зазначив А.Сердюк, заслухавши доповіді директорів, була дана позитивна оцінка роботі інститутів. У всіх установах є проекти з поліпшення здоров'я населення.

Довідка "SQ". З 36 науково-дослідних медичних інститутів, підпорядкованих НАМН України, дев'ять знаходяться у Харкові.