Вартість проїзду в автобусних маршрутах № № 285, 77 і 277 найближчим часом - до кінця листопада - може здорожчати на 25-50 копійок. Про це "SQ" повідомив власник цих маршрутів, голова обласної організації роботодавців на автомобільному транспорті Микола Шевченко. За його словами, перевізники не підвищували вартості проїзду з лютого, тоді як запчастини за 9 місяців здорожчали в середньому на 20-30%, окрім того, зросла мінімальна зарплата. "Підвищення вартості проїзду неминуче, але краще зробити це якомога швидше - в такому разі зростання тарифів не буде занадто різким", - підкреслив М.Шевченко. За його словами, з 1 січня 2011 р. вартість проїзду може зрости ще раз через здорожчання пального.

Як заявив "SQ" директор іншого автотранспортного підприємства Рафік Гадіров, вартість проїзду на маршрутах № № 221, 223, 256, 275, 278, 296 і 78 найближчим часом підвищена не буде. "Ми поки терпимо, навіщо людей карати в такі непрості часи?" - підкреслив Р.Гадіров. Тим не менш, за його словами, якщо почне діяти новий Податковий кодекс, перевізники будуть звертатися до харківської влади з пропозицією підвищити тариф на проїзд у маршрутках. "Ще нас лякають, що солярка незабаром коштуватиме 11 грн. за літр. Тоді ми будемо змушені піти на підвищення тарифів", - заявив Р.Гадіров.

Довідка "SQ". Як повідомив 25 листопада директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Сергій Дульфан, автоперевізники почали розміщувати у своїх машинах інформацію про передбачуване підвищення вартості проїзду. Крім того, в Департаменті транспорту і зв'язку залишаються документи за погодженням вартості проїзду на 20-25 маршрутах.

У Харкові працює 76 перевізників, які обслуговують 172 маршрути.